ADANA / YÜREĞİR - Doğankent Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Okulumuzda 8 mart 2024 tarihinde Deprem Tatbikatı uygulandı. Önce sirenler çaldı ve öğrenciler sınıflarında Çök - kapan hareketini yaptılar. Daha sonra dikkatli bir şekilde toplanma alanında sınıflarına göre toplandılar.

HOŞGELDİN 11 AYIN SULTANI

On Bir Ayın Sultanı Ramazanı Şerif-i Ramazan davulcusu ve mani eşliğinde karşıladık. Bizlere destek olan Çakabey İlkokul Müdürü İlyas Bey’e ve Velimiz İsmail Bey’e teşekkür ederiz…

Ramazan ayı boyunca okul mescidimizde öğlen arası mukabele okunacaktır. Ramazan ayının başta Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm insanlığa huzur,barış ve mutluluk getirmesini yüce rabbimizden dileriz.

Mrt

ÇEDES projesi kapsamında öğrencilerimizle ; “Şehrimin Tarihi Miraslarını Tanıyorum ve Hayatla Barış Filmi” etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Şbt

ÖSYM nin yaptığı sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin motivasyonunu yüksek tutmak amacıyla HEDEF YKS panosu hazırlıyoruz. Üniversitelerin bölümleri, sınavlarda çıkmış sorular, ÖSYM duyuruları gibi etkinlikleri takip etmelerini amaçlıyoruz.

Şbt

Okulumuzda Filistin yararına kermes düzenledik. Düzenlediğimiz kermese kendi okulumuzun öğretme ve öğrencilerinin yanı sıra civar okullardan da öğrenciler ve öğretmenler iştirak ettiler. Bu güzel etkinlikte hem Filistin'i gündemden düşürmemek hem de bir nebze de olsa karınca kararınca yaralarını sarmak için destek olmak amacı güttük. Rabbim toplanan yardımı yerine ulaştırsın inşallah.

Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katkılarıyla Filistindeki mazlumlara ulaştırması için 22 bin 400 lira İHH İnsani Yardım Derneğine teslim edilmiştir.

4 mart 2024 pazartesi Çukurova Üniversitesi Gezisi;

Doğankent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri olarak Dekanlık, Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümlerini ziyaret ettik.

Tanıtım ve seminerlerle bizlere yardımcı olan Üniversite personellerine teşekkür ederiz. Öğrencilerimizde yakından ilgilenip sorularını içtenlikle cevaplandırdılar.

Şbt

Doğankent Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri olarak Filistinli kardeşlerimize destek kermesi düzenlenecektir.

Kermes 21 şubat 2024 çarşamba saat 10 ile 15 arası yapılacaktır.

Şbt

Felsefe Öğretmenimiz Cemil Öztep, 12. sınıf öğrencilerine YKS bilgilendirme yapmıştır. Sınav kaygısı, Planlı Çalışma ve Sınavlar hakkında detaylı bilgi için sunum gerçekleştirmiştir.

‼️ ‼️ Fotoğraflı kimlik belgesi olmayan varsa hemen Pazartesi nüfus müdürlüğüne gitsin,

️ e-Devlet şifresi almamış olan varsa en kısa sürede PTT'ye kimliğiyle gidip alsın.

YKS Başvuru: https://ais.osym.gov.tr/

Önce bir kere için "e-Devlet ile Kayıt Ol" seçilir.

Sonraki bütün girişlerde "e-Devlet ile Giriş Yap" seçeneği tıklanır.

Başvurunuzu okulda birlikte yapabiliriz.

Başvuru yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartıyla online ücret ödeme: https://odeme.osym.gov.tr/

Başvuru kutucuğunda (2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) seçilecek.

Kredi kartı yoksa aşağıdaki bankalara giderek nakit de ödenebilir.

Şbt

İşkur Yetkilisi ile meslek tanıtımı ve kariyer yolculuğunda sorunlar anlatıldı.

Şbt

HEDEF YKS projesi kapsamında okulumuzda TYT denemelere devam ediyoruz.

Ock

Okulumuzda Verem Savaş Haftasında farkındalık oluşturmak amacı ile Pano hazırladık.

Ayrıca sınıflarımızda Tüberkülozdan (Veremden) korunma videosu izledik.

Ara

27 Aralık 1936 tarihinde vefat eden İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, Cumhuriyetimizin 100. Yılında vefat yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyor ve buna itafen okulumuzda öğrencilerimiz arasında "Mehmet Akif Ersoy'u Ne Kadar Tanıyorum? " isimli bilgi yarışmasıyla yad ediyoruz.

Yarışmamıza 6-A, 7-A, 9-A, 9-B, 10-A,11-A, 11-B sınıflar olmak üzere 7 sınıf katılmıştır. kıran kırana geçen yarışmada 11-B ve 9-B sınıfları finale kalmış ve yedek sorularla bile birinci sınıfı seçemeyerek iki sınıfı da yarışma birincisi ilan eden yarışma kurulumuz öğrencilerimizin gösterdiği bu üstün başarıyı tüm sınıflara örnek olarak göstermiştir.

Yarışma birincisi olan iki sınıfın öğrencilerine Tarih Öğretmenimiz Serhat Yeşilağaç öğlen yemeği ısmarlamış ve Matematik Öğretmenimiz Süleyman Manay da cuma günü İstiklal Marşı töreninde kitap hediye etmiştir.

Ara

Hutbe yarışmasında 11-B sınıfından Hüseyin Çakır il dördüncüsü olmuştur.

Öğrencimizi, emeği geçen öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ederiz.